top of page

EPDM voor zo veel toepassingen

Het kan heel goed zijn dat jouw huis niet helemaal naar je zin is. Kan je woning wel een nieuw dak gebruiken? Hier kunnen allerlei redenen voor zijn. Misschien heeft de laatste storm niet zo veel goeds gedaan voor het dak. Of misschien is het niet zo goed onderhouden en is het alweer een aantal jaar geleden dat er een nieuw dak op is gezet. Lekkage kan ineens optreden. Dan is het goed om eens te kijken naar het fenomeen Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, oftewel EPDM. Dit is een synthetische vorm van rubber dat voor enorm veel toepassingen kan worden gebruikt. EPDM wordt steeds populairder, aangezien je hiermee te maken hebt met meerdere voordelen.

  • goedkoop

  • gaat lang mee

  • voor diverse toepassingen

Dit zijn zeer belangrijke elementen in het gebruik van materialen, dus EPDM is zeker de moeite waard. Bijvoorbeeld dus bij het laten zetten van een nieuw dak. Zoals gezegd is het ten eerste erg goedkoop. Dat ligt aan een aantal factoren. Het is van zichzelf al niet een prijzig materiaal, maar dat valt vooral op doordat andere vergelijkbare materialen qua prijs de laatste tijd zijn gestegen bijvoorbeeld. Daarbij is het natuurlijk erg belangrijk dat het lang meegaat. Het zou toch erg vervelend zijn als je EPDM hebt gebruikt en dat het al snel weer aan vervanging toe is. Dat moet je te allen tijde zien te voorkomen en daarom is het goed om voor EPDM te gaan. Mits je het aanschaft via een goed bedrijf uiteraard, maar daarover later meer. EPDM heeft mogelijkerwijs ook nog eens een hoge UV bestendigheid, wat ook een belangrijk voordeel is. Maar het is ook erg goed om te weten dat het bijna niet veroudert, wat natuurlijk qua kosten maar ook op het gebied van kwaliteit genoeg zegt. Het is hierbij wel goed om te beseffen dat EPDM een samenstelling is. Dus heb je van een bepaalde kwaliteit iets meer nodig, is UV bestendigheid bijvoorbeeld erg belangrijk, dan is het goed om naar de samenstelling te kijken. Op die manier kun je de EPDM samenstellen op de manier die voor jou het beste is, of de versie kiezen die voor jou het beste werkt. Kijk daarom scherp naar de eigenschappen van de diverse soorten EPDM. Weet je hier zelf nog niet zo veel van? Dan is het zeer verstandig om een professional meer te vragen over EPDM en alle mogelijkheden. En die vind je bijvoorbeeld bij Interexpress! Dit is een bedrijf dat jou van alles en nog wat kan vertellen over EPDM en nog veel meer, dus neem gewoon een keer contact op en zie vanzelf wat zij voor jou kunnen betekenen…

Meer dan alleen dakbedekking

Het is natuurlijk mooi dat EPDM goed geschikt is voor dakbedekking. Veel mensen hebben bitumen dakbedekking, maar tegenwoordig wordt EPDM ook steeds populairder. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor EPDM folie of voor EPDM rubber, het verschilt per situatie en het is maar net wat jij nodig hebt. EPDM bezit meer dan genoeg goede eigenschappen waardoor het heel goed is om dit gebruiken bij dakbedekking. Maar het mooie is dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Kijk op de site van Interexpress, en dan kun je zelf binnen een oogopslag zien wat je allemaal met dit materiaal kunt doen. Alleen al op het gebied van dakbedekking zijn er genoeg mogelijkheden. Zoals dakrollen, maar ook dakbedekking op maat. Maar het is ook mogelijk om daktotaalpakketten af te nemen, voor elke klant ziet er op deze manier iets bij. Maar denk ook eens aan de afvoer van hemelwater. Ook dit is erg belangrijk en het is natuurlijk essentieel om dit met goed materiaal te realiseren. Ben je ook al bekend met prefab hoeken? Deze zijn onder meer voor dakgoten ideaal. Maar dat is nog niet alles, want ook worden er lijmen en kitten van dit materiaal gemaakt. Ook een essentieel onderdeel dat niet kan ontbreken bij dit soort toepassingen. Dus kijk vooral op de site van Interexpress, want hier kun je meer lezen over deze toepassingen, maar daarbij is er nog veel meer informatie te vinden die belangrijk kan zijn voor jou.

Interexpress is er voor jou

Als je een kijkje neemt op de site, zul je zien dat je niet alleen de algemene informatie kunt vinden over EPDM. Er is namelijk nog veel meer te vinden, zaken die hier ook belangrijk zijn. En ben je gebonden aan een bepaald budget en kom je niet helemaal goed uit? Kijk dan vooral eens bij de aanbiedingen. Dit bedrijf houdt goed rekening met klanten die een kleiner budget hebben. Dus niet alleen worden de prijzen in het algemeen zo laag mogelijk gehouden, maar er zijn zeker ook mooie aanbiedingen waar je absoluut gebruik van moet maken. Denk aan mooie materialen en nog mooiere prijzen, zeker het overwegen waard dus. Daarbij zijn er ook genoeg accessoires te vinden, dus kijk ook op deze afdeling eens rond. Hier vind je wellicht producten waar je niet in eerste instantie aan hebt gedacht omdat de meeste gedachten eerst uitgaan naar de basis, maar er zijn hier zeker prachtige producten te vinden die iedereen wel van pas kunnen komen. Het kan ook zijn dat je vooral persoonlijk advies wil, daarvoor hoef je alleen maar contact op te nemen met de mensen van dit bedrijf. Zij staan klaar voor al je vragen en willen er alles aan doen om alle klanten zo goed mogelijk te helpen.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • SoundCloud Long Shadow
bottom of page